Instellingen

Rechter fluit directie HTM terug: Nieuw dienstrooster van de baan

Archieffoto
Archieffoto
DEN HAAG - De HTM mag het nieuwe dienstrooster voor trambestuurders niet invoeren. Dat heeft de rechter besloten. De rechtbank oordeelt dat de HTM het nieuwe rooster niet had mogen invoeren zonder toestemming van de ondernemingsraad.
Trambestuurders van HTM
de diensten zijn te lang en tussen de diensten in zijn niet genoeg rustmomenten.
De afgelopen maanden is er intensief overlegd tussen de directie en de ondernemingsraad om tot een acceptabel dienstenpakket te komen. Beide partijen konden het niet eens worden, waarop de directie besloot de nieuwe roosters toch op 13 december in te laten gaan. De ondernemingsraad zag zich hierop genoodzaakt om naar de rechter te stappen.

Tijdelijk rooster

De rechter concludeerde dat de HTM toestemming van de ondernemingsraad nodig heeft om het nieuwe rooster in te voeren.  De directie zal nu opnieuw met de ondernemingsraad en de vakbonden in overleg moeten om tot een voor iedereen acceptabel dienstenpakket te komen. Tot die tijd wordt er gewerkt met een tijdelijk rooster.
De ondernemingsraad benadrukt dat de reiziger niet de dupe van de onenigheid binnen de HTM mag worden en het tijdelijke rooster nauwelijks tot geen gevolgen heeft voor de dienstregeling.