BOink adviseert ouders: 'Maak bezwaar tegen forse naheffing kinderopvangtoeslag'

Kind op fiets
Kind op fiets
DEN HAAG - BOink, de Belangenvereniging van ouders in de kinderopvang, gaat maandag met de Belastingdienst om de tafel om te praten over de forse naheffingen van de kinderopvangtoeslag. Duizenden ouders kregen deze week het bericht dat ze soms duizenden euro's kinderopvangtoeslag over 2014 terug moeten betalen. De aanslag is gebaseerd op onjuiste informatie.
BOink wil met de Belastingdienst in gesprek over een instructie voor gedupeerde ouders. De belangenvereniging wil voorkomen dat ouders in een ellenlange bezwaarprocedure terecht komen, terwijl ze zelf niets fout hebben gedaan.
Volgens de Belastingdienst was er een storing in het softwaresysteem waar kinderdagverblijven hun gegevens invoeren. De storing is opgelost, maar het systeem heeft verkeerde gegevens aangeleverd aan de fiscus. Vervolgens heeft de Belastingdienst duizenden foutieve aanslagen verstuurd.

Bezwaar maken

'Wij kunnen niet zien of een bestand onvolledige of onjuiste gegevens bevat', vertelt een woordvoerder van de fiscus. Gedupeerde ouders kunnen bezwaar maken via een formulier op de site van de Belastingdienst.
BOink adviseert alle ouders dat ook te doen. De belangenvereniging hoopt dat de bezwaarprocedure versimpeld kan worden.