1500 demonstranten protesteren tegen komst ‘Internationaal Park’

De demonstranten zijn bang dat de parken en bossen vercommercialiseren.
De demonstranten zijn bang dat de parken en bossen vercommercialiseren.
DEN HAAG - Zo'n 1500 mensen hebben zondagmiddag gedemonstreerd tegen de plannen van de gemeente Den Haag om van de Scheveningse Bosjes, de Waterpartij en het Westbroekpark één groot Internationaal Park te maken. De organisatie had op 150 mensen gerekend.
De demonstranten zijn bang dat door de plannen van de gemeente de parken en bossen vercommercialiseren. De gemeente wil onder meer brede betonpaden aanleggen en ruimte maken voor horecabedrijven. Daarvoor moeten naar schatting zo’n vierduizend bomen sneuvelen.
Verantwoordelijk wethouder Boudewijn Revis hield een korte toespraak tijdens de demonstratie. Hij benadrukt dat het plan nog niet definitief is en dat de bewoners nog mee kunnen praten over invulling van het Internationaal Park. ‘De demonstratie is een duidelijk signaal, dat we de reacties die mensen insturen serieus moeten nemen. We gaan de reacties verwerken om op basis daarvan een definitief plan op te stellen’, aldus Revis.

In maart definitief plan

De wethouder hoopt in maart het definitieve plan af te hebben. Hagenaars kunnen nog tot 17 januari een gemotiveerd bezwaar indienen bij de gemeente.