Drechtbrug wordt vervangen

LEIMUIDEN - De brug van de N207 onder Leimuiden wordt vanaf komende week vervangen. Automobilisten kunnen tijdens de werkzaamheden wel over de Drechtbrug blijven rijden, één rijstrook blijft open. Dat meldt de provincie Zuid-Holland maandag.
Het autoverkeer kan over de brug blijven rijden, omdat de Drechtbrug in fases wordt opgeknapt. De ene helft is eerst aan de beurt en vervolgens de andere helft.

Om de brug nog deels begaanbaar te houden, wordt de N207 tussen de Vriezenweg en de Burgemeester Bakhuizenlaan wel in een weekend voorafgaand aan de sloop dichtgegooid. De provincie weet nog niet in welk weekend de afsluiting plaatsvindt.

Vaarverkeer en zwaar transport

Voor het vaarverkeer en exceptioneel zwaar transport gelden andere regels. Vanaf 25 januari mag er niet meer onder de brug door worden gevaren. De afsluiting van de Drecht op deze plek duurt twee maanden. Voor exceptioneel zwaar transport is het al vanaf november niet meer toegestaan om over de Drechtbrug te rijden.

De Drechtbrug zal in de nieuwe situatie breder zijn. Aan weerszijden komt een busbaan te liggen. De werkzaamheden aan de brug over de Drecht zijn rond september of oktober weer voorbij, verwacht de provincie.
Deel dit artikel: