Failliet V&D trekt meer dan tien potentiële kopers

DEN HAAG - Meer dan tien serieuze partijen hebben zich gemeld om het failliete warenhuis V&D en de restaurants van La Place te kopen. Dat zeggen de curatoren.
In totaal kwamen er zeventig reacties binnen. Vervolgens hebben de curatoren een selectie gemaakt van de meest kansrijke plannen. De geïnteresseerde bedrijven komen zowel uit binnen- als buitenland.

LEES OOK: 'Aalmarktproject Leiden kansloos zonder V&D'

De curatoren willen het liefst dat V&D en La Place als geheel gaan. Maar een woordvoerder benadrukt wel dat het ook een rol speelt hoeveel geld de bedrijven willen neertellen.

Top 3

De geselecteerden krijgen tot het einde van de week om een bod uit te brengen. Daarna wordt met een klein aantal gegadigden individueel verder gepraat. Dat zullen er naar verwachting nog maar een stuk of drie zijn.

V&D, waar ook La Place bij hoort, werd op oudejaarsdag failliet verklaard. De winkels en restaurants blijven voorlopig open, de webshop is dicht. In afwachting van een mogelijke doorstart worden de circa 10.000 werknemers nog tot half februari doorbetaald door uitkeringsinstantie UWV.
Meer over dit onderwerp:
V&D La Place Failissement Winkelen Shoppen
Deel dit artikel: