Zwammerdamse Jostiband viert 50-jarig bestaan in Ziggo Dome

ZWAMMERDAM - Het Jostiband Orkest geeft maandag 5 september een groot concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. De Zwammerdamse Jostiband bestaat dit jaar vijftig jaar. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn uitgenodigd om het concert bij te wonen.
Ook hopen de jostibandleden dat bekende artiesten en bands een gastoptreden willen verzorgen. ‘Ik hoop op Kensington of Marco Borsato’, zegt Patrick Hielema. Hij speelt keyboard in Het Jostiband Orkest.

Ook de wereldberoemde dj Armin van Buuren staat hoog op het verlanglijstje. In 2014 werd een filmpje erg populair waarin Het Jostiband Orkest tijdens een concert in Theater Castellum in Alphen aan den Rijn Armins wereldhit This Is What It Feels Like speelde.

LEES OOK: Lied en clip Jostiband uit Zwammerdam en acteur Waldemar Torenstra uitgebracht voor het goede doel

Tegenwoordig speelt Het Jostiband Orkest ook nummers van onder anderen Armin van Buuren, Lisa Lois en Coldplay. ‘Wij willen laten zien dat deze mensen ook andere nummers kunnen spelen als Twee emmertjes water halen. Daarmee spreken we ook een nieuwe, jongere doelgroep aan’, aldus dirigent Lyan Verburg. Om het concert in de Ziggo Dome te kunen betalen, is Het Jostiband Orkest op zoek naar sponsoring en wordt een crowdfundingscampagne gestart.

'Wij hopen op uitverkochte zaal'

Meer details worden bekendgemaakt op een persconferentie in de Ziggo Dome op donderdag 21 januari. ‘Wij hopen op een uitverkochte zaal. Dat zou helemaal te gek zijn’, voegt Inge Beunder er aan toe. Ook zij speelt keyboard in Het Jostiband Orkest. Leden van de Jostiband regelen alles zelf om het concert te organiseren. Dat doen zijn onder begeleiding bij Ipse De Bruggen in Zwammerdam.
Meer over dit onderwerp:
Jostiband Zwammerdam Ziggo Dome Ipse De Bruggen
Deel dit artikel: