Agenten in februari voor rechter in zaak-Mitch

Mitch Henriquez werd aangehouden bij Night of the Park
Mitch Henriquez werd aangehouden bij Night of the Park
DEN HAAG - De vijf agenten die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij de dood van Mitch Henriquez afgelopen zomer in Den Haag, komen eind februari voor het eerst voor de rechter. Het gaat om een regiezitting achter gesloten deuren. Alle partijen kunnen daar aangeven wat ze nog onderzocht willen zien.
Mitch Henriquez overleed nadat hij was aangehouden tijdens het festival Night At The Park in het Zuiderpark. Hij overleed
tijdens die aanhouding. In oktober
het onderzoek naar het overlijden van Henriquez af.
Eind februari kunnen het Openbaar Ministerie alsook de advocaten van de verdachte agenten aangeven of er dingen zijn die nog onderzocht moeten worden. De rechter-commissaris van de rechtbank bepaalt of dat ook gebeurt. Als dat extra onderzoek klaar is, zal het Openbaar Ministerie beslissen of de agenten worden vervolgd.

'Niet onafhankelijk'

De afgelopen dagen uitten nabestaanden van Mitch via hun advocaten felle kritiek op de gang van zaken. Ze hebben er geen vertrouwen meer in dat het onderzoek onafhankelijk gebeurt. De agenten zijn op vrije voeten en zouden hun verklaringen hebben afgestemd. Bovendien zitten agenten die worden verdacht en agenten die getuige waren bij hetzelfde advocatenkantoor. De nabestaanden zijn bang dat informatie wordt uitgewisseld.
Het Openbaar Ministerie laat weten geen aanwijzingen te zien voor overleg tussen de agenten over de zaak. Het kan niet worden uitgesloten, maar het is ook niet verboden. Verder stelt het OM niet te twijfelen aan de integriteit of professionaliteit van de advocaten die de agenten bijstaan.