Den Haag opent 'bloggershuis' op strand Kijkduin en hoopt op positieve reclame

DEN HAAG - Op het strand van Kijkduin komt een strandhuisje voor internationale bloggers. De gemeente Den Haag hoopt dat bloggende en vloggende toeristen na een paar dagen in het strandhuisje reclame voor de stad zullen maken. 'De kracht van dit bloggershuis zit hem erin dat anderen het verhaal voor jou vertellen', zegt directeur Marco Esser van Den Haag Marketing.
Vanaf eind maart staan er twintig zogeheten Haagse strandhuisjes op het strand in Kijkduin. Eén daarvan, het huisje van de beheerder, komt ter beschikking van de bloggers. Den Haag speelt in op de trend dat steeds meer vakantiegangers hun informatie over toeristische bestemmingen van internet halen.
Passanten in het bloggershuis krijgen gratis wifi, 4G en vervoer door de stad. De gemeente hoopt op positieve verhalen. 'We zijn ervan overtuigd dat dit authentieke en pure verhalen gaat opleveren', aldus Marco Esser.

Den Haag verwacht veel aanmeldingen

Het Bloggershuis wordt woensdagmiddag gepresenteerd op de Vakantiebeurs. Den Haag Marketing verwacht dat zich meer bloggers zullen aanmelden dan waarvoor plaats is. De instantie zal dan zelf bloggers uit binnen- en buitenland selecteren.