Groep van zo'n 25 jongeren gooit stoeptegels naar brandweer in Delft

DELFT - De brandweer in Delft is door een groep van zo’n 25 jongeren bekogeld met stoeptegels. Er is niemand gewond geraakt, wel heeft de brandweerwagen schade opgelopen. De brandweermannen hebben meteen aangifte gedaan bij de politie.
Rond 19.00 uur rukte de brandweer uit voor een automatische brandmelding op het Hugo Grotius College op de Juniusstraat. Het bleek loos alarm. De school onderzoekt of de jongeren ook verantwoordelijk zijn voor het af gaan van de brandweermelder.

Toen de brandweerlieden dat hadden vastgesteld en weer terug naar de kazerne gingen, hoorden ze een aantal flinke klappen. Toen ze uitstapten om te kijken wat er was, bleek dat ze bekogeld waren met stoeptegels door een groep van zo’n 25 jongeren. De jongelui gingen er snel vandoor.

Beschadiging

Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn twee rolluiken beschadigd en zijn deze provisorisch dichtgemaakt. 'Het voertuig is nog wel inzetbaar,' aldus de woordvoeder.  

De brandweermannen hebben meteen daarna de politie gebeld en aangifte gedaan. Twee begeleiders van het Hugo Grotius College wisten een aantal namen te noemen van de jongeren in de groep, maar er is nog niemand aangehouden.
Deel dit artikel: