Kane-zanger Dinand Woesthoff gaat solo

DEN HAAG - Zanger Dinand Woesthoff gaat een solocarrière opbouwen. Dat vertelde hij vrijdagavond in het tv-programma RTL Late Night. De voormalige voorman van de Haagse rockband Kane gaat voor het eerst in drie jaar weer nieuwe muziek opnemen.
Kane kondigde in 2013 al een sabbatical aan. Korte tijd later beeindigden ze de samenwerking met hun manager en eind 2014 hielden Woesthoff en gitarist Dennis van Leeuwen het helemaal voor gezien.

De band ontstond in 1998, toen Van Leeuwen en Woesthoff elkaar leerden kennen tijdens hun werk in een strandtent. Vrijwel vanaf het begin was de band succesvol, met hits als So glad you made it, Rain down on me en Something to say. Er volgden concerten in de Rotterdamse Kuip, op Parkpop, een Edison en drie 3FM Awards. Ook maakte de band de titelsong voor de film 'Komt een vrouw bij de dokter'.


Nummer één-hits

Kane maakte zes studioalbums en haalde 26 keer de Single Top 40. Drie singles haalden de eerste plaats. Dinand Woesthoff bracht ook al eens een solonummer uit. Het lied Dreamer, ter nagedachtenis aan zijn in 2004 overleden vrouw Guusje Nederhorst, haalde in dat jaar de eerste plaats in de Top 40.
Meer over dit onderwerp:
Kane Dinand Woesthoff Solo RTL Late Night
Deel dit artikel: