West Wekker: Natuurijsbanen open en racistische spreekkoren bij ADO Den Haag - Ajax

De West Wekker van maandag.
De West Wekker van maandag.
DEN HAAG - Goedemorgen! De medewerkers van natuurijsbanen in de regio hebben in de nacht van zondag op maandag hard gewerkt aan een gladde ijsvloer. In De Lier en Boskoop is er goede hoop dat er maandag op natuurijs geschaatst kan worden. Verder in de West Wekker: ophef na duel ADO Den Haag - Ajax na oerwoudgeluiden en de huismus is het meest geziene vogeltje in Zuid-Holland.
1.

Diverse ijsbanen in de regio werken hard om maandag een prachtige ijsvloer te hebben liggen. In de nacht van zondag op maandag rijden sproeiwagens continu over de banen om te zorgen dat er genoeg ijs ligt. Onder andere in De Lier en Boskoop hopen ze maandag de ijzers onder te binden.
2. Bloemen en kaarsen voor dode vluchteling
Bij de noodopvang voor vluchtelingen in Alphen aan den Rijn zijn zondagavond bloemen en kaarsen neergezet. Vermoedelijk zijn deze geplaatst naar aanleiding van de zelfmoord van een Irakese vluchteling afgelopen zaterdag.
3. ADO Den Haag spreekt afschuw uit over racistische spreekkoren tegen Ajax
Er was na afloop van de wedstrijd tussen ADO Den Haag en Ajax vooral ophef over racistische spreekkoren vanuit het publiek. Zo maakte een groepje Haagse supporters oerwoudgeluiden aan het adres Ajacied Riechedly Bazoer.
4. Brand vernielt lift station Seghwaert in Zoetermeer
In de lift van RandstadRail op station Seghwaerth in Zoetermeer is in de nacht van zondag op maandag brand uitgebroken. De brandweer vermoedt dat de brand is aangestoken.
5. Huismus meest geziene vogeltje in Zuid-Hollandse tuinen
De huismus is het meest geziene vogeltje van Zuid-Holland. Dat blijkt uit de jaarlijkse Nationale Tuinvogeltelling van Vogelbescherming. Het vogeltje werd 15.694 keer gespot in tuinen in de provincie. Ook in de rest van het land komt de huismus het meest voor