Scheveningse Pier krijgt reuzenrad: gemeente Den Haag geeft vergunning

DEN HAAG - De komst van een reuzenrad op De Pier op Scheveningen is dinsdag flink dichterbij gekomen. De gemeente Den Haag heeft een vergunning gegeven voor het reuzenrad, dat komende zomer klaar moet zijn.
Het rad wordt ruim veertig meter hoog en zal plaats bieden aan dertig gesloten gondels. In de gondels, die voorzien zijn van een airco-installatie, kunnen bezoekers tijdens een ritje van twintig minuten genieten van vrij uitzicht, een hapje en een drankje.
'Uiteraard zijn we erg blij met dit besluit van de gemeente', zegt Herman Smit, general manager van De Pier. 'Het reuzenrad is een geweldig mooie aanvulling op wat Scheveningen al te bieden heeft. We verwachten hiermee de aantrekkingskracht van de badplaats te kunnen versterken. Dat is ook de reden om direct te starten met de realisatie, zodat we het rad deze zomer letterlijk al draaiende hebben.'

'Sloop stalen eiland'

Ook wethouder Boudewijn Revis is enthousiast. 'De Pier is vorig jaar nieuw leven ingeblazen, en zo begint Scheveningen weer te leven. Dat is heel goed, maar er hoort meer bij. Een reuzenrad bijvoorbeeld, dat willen we graag. Maar voor wat hoort wat en dus hebben we een deal gesloten: als jullie dat lelijke stalen eiland afbreken, dan mogen jullie een reuzenrad bouwen.'
Op De Pier moet ook een pop-up-hotel met 13 kamers komen. De vergunning hiervoor is nog niet toegekend. Deze hotelkamers moeten op zowel het Zuidereiland als het Toreneiland komen.

Trekpleister

Sinds de heropening in juli vorig jaar is De Pier weer terug als een van de belangrijkste trekpleisters op Scheveningen. Zo zijn er restaurants, bars en winkels. Ook worden er festivals, culturele evenementen en muziekoptredens georganiseerd.