Flatbewoners in Haagse wijk Vrederust eisen structurele oplossing voor schimmel en wateroverlast

DEN HAAG - Ondergelopen kelders, dikke schimmel op de muren en water dat door de plafonds komt. De bewoners van de flats aan de Wantsnijdersgaarde in de Haagse wijk Vrederust hebben het helemaal gehad.
Naar eigen zeggen klagen bewoners al tien jaar over de slechte omstandigheden in de flat. Woningcorporatie Staedion zou maar niet met een structurele oplossing komen. Elke winter staan de kelders blank. Volgens Staedion doet de woningbouwvereniging echter alles wat ze kan. Na iedere melding komt een aannemer langs om het probleem goed in kaart te brengen, zo meldt een woordvoerder, waarna Staedion zegt gepaste actie te ondernemen.

LEES OOK: Den Haag wil onderzoek naar woningcorporaties; meer sociale huurwoningen nodig

Jamal Omoussa kwam hier tien jaar geleden wonen en weet eigenlijk niet beter. 'De kelders en opbergplaatsen van bewoners staan continu onder water', vertelt Omoussa, die namens zijn woonblok spreekt. 'Mijn buurman kon zijn boeken weggooien en tapijt is niet meer te gebruiken. Ik denk dat de schade heel groot is.'

Schimmel

Maar de ondergelopen kelders zijn niet het enige probleem. Ook zijn er lekkages in de woningen en groeien er schimmels op de muren. 'Wij vinden het echt vervelend en zeker voor de kinderen is het ongezond', gaat Omoussa verder.

Omoussa heeft namens zichzelf en meerdere andere bewoners vaak melding gedaan van de problemen, zegt hij. 'Dan verven ze over de schimmel heen en pompen ze water weg, maar een structurele oplossing blijft uit.'

Staedion

Woningcorporatie Staedion stuurt morgen een aannemer naar de Wantsnijdersgaarde.
Wil je naar aanleiding van dit artikel je eigen verhaal kwijt? Mail naar nieuws@omroepwest.nl