Eis: 16 jaar cel voor doodslag op Leiderdorpse met ongeboren kind

Onderzoek in het trappenhuis van de flat in 2013
Onderzoek in het trappenhuis van de flat in 2013
DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep 16 jaar cel geëist tegen de 35-jarige Leiderdorper Mohamed M. Hij zou zijn ex-partner Nalina Bhoelai (30) in het trappenhuis van haar flat aan de Raaphorst de keel hebben dichtgeknepen, op 30 oktober 2013. De vrouw en de ongeboren dochter overleefden dat niet.
De Leiderdorper werd anderhalf jaar geleden veroordeeld tot 7 jaar cel, maar zowel het openbaar ministerie als de verdachte waren het daar niet mee eens en gingen in beroep.
De Leiderdorper en de vrouw hadden een relatie en een zoontje, terwijl hij was getrouwd met een andere vrouw. De man ontkent schuld. Hij zei dat hij Bhoelia in het trappenhuis van haar woning in een plas bloed had gevonden en dat hij haar had geprobeerd te reanimeren. De twee zouden kort daarvoor een woordenwisseling hebben gehad. Maar later trok hij deze verklaring in.
De precieze doodsoorzaak van het slachtoffer kon niet worden vastgesteld. Maar volgens het OM staat vast dat Bhoelia om het leven is gekomen door toedoen van M. Dat zou blijken uit sporen en omstandigheden. Bovendien heeft M. volgens het Openbaar Ministerie tegenstrijdige verklaringen afgelegd.
De relatie tussen de man en vrouw verliep al een tijdje moeizaam. Het stel had onder meer ruzie over de omgang met hun zoontje. De vrouw van M. wist niets van de relatie met Bhoelia.
Het hof doet uitspraak op 18 februari.