Woningen in Den Haag nu 5 procent duurder dan eind 2014

© ANP
DEN HAAG - Heb je een koophuis in Den Haag en ben je het afgelopen jaar niet verhuisd? Dan is je huis nu waarschijnlijk vijf procent meer waard dan eind 2014. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.
Amsterdam is de absolute koploper van het lijstje met stijgende huizenprijzen. In de hoofdstad werden huizenbezitters zonder iets te hoeven doen elf procent rijker. Of negatief gezien: een huis aanschaffen kost nu elf procent meer dan 365 nachten geleden. Ook in Utrecht en Rotterdam stegen de huizenprijzen sneller dan in Den Haag. In de Domstad was de stijging 7,2 procent, de Maasstad moest het met 5,4 procent meer doen.
Van de grote steden behaalt Den Haag dus een vierde plaats. Als we de provincies met elkaar vergelijken, bezet Zuid-Holland de derde positie. Noord-Holland en Utrecht bezetten logischerwijs de eerste twee plekken. In Zuid-Holland stegen de prijzen gemiddeld 3,7 procent.

Zeeland blijft achter

Overal in Nederland werden de huizen duurder, maar in Zeeland was die stijging met 0,7 procent het laagst. De Zeeuwen troefden Flevoland (1,2 procent) en Overijssel (1,8 procent) af in de strijd om de laatste plaats.