Oproep inwoners dorp Heenweg: jonge gezinnen, kom hier wonen!

HEENWEG - Het is een van de kleinste dorpen in onze regio: Heenweg. Maar de vraag is voor hoe lang nog. Jonge gezinnen trekken namelijk weg en daar maar weinig jonge gezinnen komen ervoor voor in de plaats. Een slechte zaak, vindt GemeenteBelang Westland (GWB). De inwoners van Heenweg proberen het tij nu zelf te keren. Ze hebben een video gemaakt om mensen van buiten Heenweg te laten zien hoe leuk het er eigenlijk is.
Dat moet jonge gezinnen naar Heenweg trekken. 'Je zit hier eigenlijk heel centraal. Je zit dicht bij Naaldwijk, 's Gravezande en Hoek van Holland', vertelt Monique Koppert van basisschool De Kameleon uit Heenweg. Daar merken ze goed dat er steeds minder jonge gezinnen in het dorp zijn. 'In groep 1/2 zien we inderdaad dat er nu wat terugloop is', zegt Koppert.  
En niet alleen daar is het merkbaar. Ook bij sportverenigingen lopen de ledenaantallen terug, stelt Frank Rijneveen van GWB. En dus moet er wat veranderen, vindt hij: 'Er is geen groei en groei is nodig om het dorp leefbaar en vitaal te houden.'

Nieuwbouw

Een mogelijk oplossing is volgens Rijneveen de uitbreiding van Heenweg. GWB gaat het college van Westland daarom vragen om te onderzoeken of er ruimte kan worden gevonden voor nieuwbouw.