Schaker Anish Giri noteert vierde remise op rij in Wijk aan Zee

Tata Steel, Wijk aan Zee: Anish Giri.
Tata Steel, Wijk aan Zee: Anish Giri. © Orange Pictures
RIJSWIJK - Anish Giri heeft donderdag zijn vierde remise op rij laten noteren op het Tata Steel-schaaktoernooi in Wijk aan Zee, na zijn nederlaag in de openingswedstrijd tegen de Amerikaan Wesley So. De Rijkswijkse nummer drie van de wereldranglijst moest met zwart in zijn duel met de Chinees Wei Yi genoegen nemen met een half punt.
De eerste rustdag bij het schaaktoernooi in Wijk aan Zee heeft wereldkampioen Magnus Carlsen goed gedaan. Bij de hervatting van de strijd won de Noorse grootmeester donderdag tijdens de vijfde ronde met zwart van Loek van Wely. De Nederlander gaf na 39 zetten op. Voor Carlsen was het zijn eerste zege na vier remises. Van Wely incasseerde zijn tweede nederlaag tegenover drie remises.
De Amerikaanse klassementsleider Fabiano Caruana remiseerde met de Chinees Hou Yifan. Hij kreeg aan kop gezelschap van de Chinees Ding Liren, die de Rus Sergei Karjakin met wit versloeg. De twee leiders staan na vijf ronden op 3 1/2 punt. Carlsen bezet de gedeelde derde plaats met drie punten. Giri staat gedeeld tiende met twee punten.