'Beste Karen, praat met ons', schrijven collega's aan PVV-fractievoorzitter

© Gemeente Den Haag / PVV-fractievoorzitter Karen Gerbrands
DEN HAAG - Het presidium, het dagelijks bestuur, van de Haagse gemeenteraad heeft PVV-fractievoorzitter Karen Gerbrands uitgenodigd om te praten over haar grieven die zij gisteren via een open brief wereldkundig heeft gemaakt. In een brief - 'beste Karen', staat er in handgeschreven letters boven - meldt presidium-voorzitter Rachid Guernaoui (D66) haar open staan voor een gesprek.
Een kopie van de brief - die Omroep West heeft ingezien - is donderdagavond om 19.00 uur naar alle fractievoorzitters in de raad gestuurd.

Woensdag maakte Gerbrands in
. Dit omdat zij vindt dat haar partij niet serieus wordt genomen. Zo zouden voorstellen om een debat over bepaalde onderwerpen te voeren door andere partijen zonder goede redenen worden afgewezen. Ook vindt ze dat schriftelijke vragen van de PVV niet serieus worden genomen. Bovendien schrijft ze dat haar voorganger Léon de Jong ernstig werd bedreigd, maar de gemeente zou dat niet serieus hebben genomen.
De brief van Gerbrands valt zeer slecht bij andere partijen. Zo was het voor hen nooit duidelijk waarom Gerbrands tijdens de eerste vergadering waarbij zij aanwezig was halverwege weg liep zonder te vertellen waarom. 'Ik dacht dat ze even naar het toilet ging. Maar ze kwam nooit meer terug,' aldus een van de aanwezigen.

'PVV compleet buitenspel'

Volgens anderen plaatst de PVV zich met de brief nu compleet buitenspel. De kans dat de partij nu nog voorstellen aangenomen krijgt, wordt bijzonder klein geacht. De klacht dat de gemeente laks omging met de bedreiging van de inmiddels vertrokken Léon de Jong wordt in het Haagse stadhuis met grote verbazing ontvangen. En ook met kracht ontkend. 'Er wordt altijd heel, heel serieus met dit soort dingen omgegaan,' klinkt het.