Scheveningen gaat op de schop: meer ruimte voor voetgangers rondom het Kurhaus

DEN HAAG - Het noordelijk deel van Scheveningen gaat de komende jaren flink op de schop. Het zieltogende Palaceplein wordt veel groener, de Zwolsestraat wordt opnieuw ingericht en rond het Kurhaus worden de straten aangenamer, zodat voetgangers er meer ruimte krijgen.
De gemeenteraad van Den Haag heeft woensdag ingestemd met de plannen van wethouder Boudewijn Revis (VVD) voor een verbetering van het gebied. Eerder werd al het zuidelijk deel van de boulevard aangepakt.

LEES OOK: Scheveningse Pier krijgt reuzenrad: gemeente Den Haag geeft vergunning

Voor de plannen is in totaal 20 miljoen euro beschikbaar. Afgelopen maanden is er uitgebreid met de bewoners over de voorstellen gesproken. 'Ik ben blij dat daar veel steun was en we nu echt aan de slag kunnen', aldus de wethouder. 'Dit is een van mijn prioriteiten. Want toeristen, bewoners en bedrijven willen echt dat het wordt opgeknapt. Dit is na het centrum de tweede economische motor van de stad.'

Pier en Kurhaus

Bovendien ziet hij dat het moment er ook naar is om aan de slag te gaan. 'Het gaat goed met de Pier en het Kurhaus. Er hangt echt een positieve sfeer.'

Ander onderdeel van de plannen is dat ook de strook rond tramlijn 9 groener wordt. Dat gebeurt tegelijk met het aanpakken van rails zelf.
Daarnaast worden plannen gemaakt voor Seinpostduin. De noordboulevard wordt net zo ingericht als het zuidelijke deel dat al af is. Ook deze krijgt een lichtgebogen vorm die aansluit op de duinenrij.

Vijftien panden gesloopt

Verder worden hier vijftien panden gesloopt. Die maken plaats voor een groot nieuw complex met horeca, winkels en een grote ondergrondse parkeergarage met 700 plekken. Die plannen worden ontwikkeld door Hommerson.

Meer over dit onderwerp:
Scheveningen Kurhaus Pier
Deel dit artikel: