Kap nâh! Haagse Harry beeldjes, exposities en nieuw stripboek op komst

DEN HAAG - Rond de onthulling van het standbeeld van Haagse Harry, donderdag 25 februari op de Grote Markt in Den Haag, verschijnt een aantal nieuwe artikelen van de Haagse stripheld. Dat meldt mediapartner Den Haag FM. In de Centrale Bibliotheek aan het Spui, het Atrium van het stadhuis en tijdens de Stripdagen in Rijswijk zijn in februari en maart exposities te zien met tekeningen en objecten van Haagse Harry.
In China wordt momenteel hard gewerkt aan het maken van beeldjes van Haagse Harry. In de opslag van de fabrikant staat een terracottaleger aan beeldjes (grote foto) te wachten op verscheping. De beeldjes zijn vanaf medio februari te bestellen op de website iklulhaags.nl.

LEES OOK: Kap nâh, lekkeâh belangrèk, kek mijn nâh: uitspraken Haagse Harry stromen binnen

Rond die tijd verschijnt ook een nieuw stripalbum met niet eerder of weinig geziene tekeningen die Marnix Rueb (kleine foto) maakte van Haagse Harry. Het boek wordt samengesteld door zijn broer Robert-Jan Rueb. Het is de bedoeling het nieuwe stripalbum te presenteren tijdens de Stripdagen die 27 en 28 februari worden gehouden in de Broodfabriek in Rijswijk.

Haagse Cultuurprijs

Begin vorig jaar won de in oktober 2014 aan kanker overleden tekenaar Marnix Rueb postuum de Haagse Cultuurprijs. Met de bijbehorende 50.000 euro is het beeld bekostigd. In het standbeeld zal as van de tekenaar worden verwerkt. Hagenaars mochten zelf een tekst verzinnen voor het T-shirt van Haagse Harry. De beste tekst zal voor altijd te zien zijn op het beeld.
Meer over dit onderwerp:
Marnix Rueb Haagse Harry Den Haag Standbeeld
Deel dit artikel: