'Rob Jansen bereid met groep Hagenaars om ADO Den Haag te kopen'

ADO Den Haag - Ajax
ADO Den Haag - Ajax © Laurens Lindhout Photography
DEN HAAG - Spelersmakelaar Rob Jansen zegt in een radio-interview met Omroep West dat een groep mensen bereid is om in te stappen als Hui Wang beslist de club te willen verkopen. 'Wij zijn bereid om geld te investeren in de aandelen van ADO Den Haag. Samen met de gemeente Den Haag moeten we dan met Wang gaan praten', zegt Jansen.
Volgens Jansen heeft Mark van der Kallen, de vorige eigenaar van ADO Den Haag, een optie tot terugkopen bedongen als Wang zijn aandelen wil verkopen. Hij moet dus eerst Van der Kallen in de gelegenheid stellen om de aandelen terug te kopen. Van der Kallen laat desgevraagd aan Omroep West weten dat het iets genuanceerder ligt.
Als Wang beslist ADO te verkopen, moet de Chinese eigenaar dat volgens Van der Kallen eerst voorleggen aan Van der Kallen en de gemeente Den Haag. Van der Kallen en de gemeente hebben vervolgens drie weken de tijd om met een eventueel alternatief te komen, indien Wang de club wil verkopen. Een soort zwaarwegend advies.
Die mogelijkheid was er in 2014 ook al toen Van der Kallen zijn aandelen aan Wang verkocht. Jansen zegt toen met onder anderen Dick Advocaat en Kees Jansma de mogelijkheden te hebben bekeken of hij zich kon mengen in de overname. 'Dat liep toen mis', aldus Jansen. Als de gemeente Den Haag had gewild en binnen drie weken een andere overnamekandidaat had gevonden, was ADO niet in Wangs handen gekomen. Die kans had Jansen toen, maar hij greep de mogelijkheid niet.

'Wij zetten die club voor u neer en u blijft eigenaar'

Er zijn meerdere opties voor de nabije toekomst van ADO, stelt Jansen. Wat hem betreft is het mogelijk dat Wang eigenaar blijft en de regie geeft aan voetbalvermogende Hagenaren. 'Wij zetten die club voor u neer en u blijft eigenaar', schetst Jansen. 'Laten wij de club neerzetten en er een gezonde club van maken. Geen grote woorden meer als Europees voetbal. Hij kan in charge blijven en lijdt geen gezichtsverlies.'
Het heeft overigens Jansens voorkeur om ADO Den Haag überhaupt niet in handen te laten zijn van een of meerdere eigenaren. Hij ziet veel meer in een corporatievorm. 'Als je in mijn hart kijkt, moet die club veel breder gedragen worden. Onder de gemeenschap.'