Te koop: Huize Den Deijl in Wassenaar

WASSENAAR - Op zoek naar een leuk optrekje in Wassenaar? Sinds dinsdag staat het markante Huize Den Deijl in Wassenaar te koop. De gemeente is binnenkort eigenaar van het pand op de hoek van de Rijksstraatweg en de Lange Kerkdam en wil dat het opnieuw 'de beeldbepalende blikvanger wordt die zij ooit was'.
In 2007 verdween de horeca uit het pand, waarna het een hele tijd heeft leeggestaan. Nu wordt het beheerd door een leegstandsbeheerder. 'Het was van oudsher een ontmoetingsplek en heeft een belangrijke functie in de geschiedenis van Wassenaar. Vanuit de buurt is er wens om het weer nieuw leven in te blazen', laat een woordvoerder weten.
De gemeente wordt binnenkort eigenaar van het gebouw en het bijbehorende huisje HèHè nadat zij grond heeft geruild met de huidige vastgoedeigenaar Harry Mens. 'We zetten het in de verkoop, maar gaan het niet zelf ontwikkelen. Er kan van alles inkomen, denk bijvoorbeeld aan horeca of dienstverlening.'  
Wat Huize Den Deijl gaat kosten? Geïnteresseerden kunnen volgens de woordvoerder een bod doen. Komende maand kunnen ze zich melden. In april beslist een selectiecommissie wie het pand mag ontwikkelen.
In het nieuws van 29 januari een item over Huize Den Deijl. Hierin wordt wethouder Leo Maat aangeduid als VVD'er. Dit klopt niet. Hij is van GroenLinks.