Zuid-Holland Korfbal Cup: Valto eerste finalist na stunt tegen KCC

© Omroep West
DE LIER - De korfballers van Valto uit De Lier hebben zich als eerste club geplaatst voor de finale van de Zuid-Holland Korfbal Cup. In de halve eindstrijd werd dinsdag verrassend gewonnen van KCC uit Capelle aan den IJssel. De eersteklasser was nipt met 24-23 te sterk voor de hoofdklasser.
In
waren beide teams in de beginfase aan elkaar gewaagd. Na ruim een kwartier stond er een 4-4 tussenstand op het scorebord. Daarna nam KCC voor het eerst afstand van de thuisploeg. Aan de hand van Nik van der Steen werd een gat geslagen: 4-7. Desondanks liet Valto zich niet uit het veld slaan, met een 11-11 ruststand als gevolg.
In de tweede helft namen de Westlanders het initiatief en werd KCC bij vlagen overklast. Dit resulteerde een kwartier voor tijd in een 19-14 tussenstand in het voordeel van Valto. Uiteindelijk knokten de Capellenaren zich terug tot 21-20, maar ondanks het uitvallen van topscorer Frank de Rijcke (acht goals) gaf Valto de genomen voorsprong niet meer uit handen tegen de voormalig winnaar van het toernooi.

Finale

De tegenstander van Valto in de finale komt uit de andere halve finalewedstrijd tussen Albatros en Nieuwerkerk. De finale van de Zuid-Holland Korfbal Cup wordt op 1 maart gespeeld in Ridderkerk