Foto's overleden dochtertje gestolen in Den Haag: 'Het zijn de enige foto's van Djamilla'

DEN HAAG - Angelica en Tom uit Den Haag zijn ten einde raad. Dieven hebben dinsdag ingebroken in de bedrijfsbus van Tom en een externe harde schijf meegenomen waar foto's op staan van hun overleden dochtertje Djamilla. De familie doet een emotionele oproep op Facebook om de harde schijf terug te krijgen. 'Het zijn de enige foto's van mijn dochter', schrijft Angelica.
Angelica is diep teleurgesteld, schrijft ze op haar
. 'ALSJEBLIEFT, ik zou deze graag terug willen, er staan foto's op van de bevalling, opbaring en begrafenis', luidt Angelica's noodkreet. Het bericht van Angelica is al honderden keren gedeeld.
Op 28 december werd het dochtertje van Tom en Angelica doodgeboren. 'Djamilla zou zwaar gehandicapt geboren worden, ze had vocht in haar hersenen en maar één hartkamer. Ook zaten al haar organen gespiegeld.'

Harde schijf is enige back-up

'Normaal leggen we de laptop nooit in de auto', vertelt Angelica. Maar omdat ze vroeg weg moesten voor een afspraak legde ze om 2.00 uur 's nachts alvast de laptop klaar in de auto, aan de Dr. D.F. Scheurleerstraat . 'De harde schijf zat er per ongeluk bij. Het was allemaal toeval.'
Angelica heeft de foto's van haar overleden dochter alleen op de externe harde schijf staan. De fotocamera waarop de foto's stonden was onlangs van de trap gevallen. 'De harde schijf was de back-up', zegt ze teleurgesteld.

Beloning van 300 euro

Het Haagse bedrijf HLS Group BV loofde woensdag 300 euro uit, dat bedrag is inmiddels verhoogd naar 500 euro. Het stel is bevriend met een medewerker van het bedrijf. 'De dief, eigenaar, opkoper of degene met de gouden tip kan contact opnemen met HLS Group en anoniem de externe harde schijf opsturen, langsbrengen en bij ons zijn/haar beloning op halen!' De oproep van HLS is al meer dan 8.000 keer gedeeld.
De externe harde schijf is van het merk Hitachi, zilverkleurig en heeft een zwarte voet. Daarnaast zijn er ook een laptop, gereedschap, trap en Nespresso-apparaat gestolen. Van Angelica mogen de dieven de rest van de spullen houden, want 'die zijn te vervangen'.