CDA Midden-Delfland heeft spijt van afbranden burgemeester: hoop om Rodenburg te behouden

SCHIPLUIDEN - Het CDA Midden-Delfland heeft spijt van het afwijzen van CDA-burgemeester Rodenburg. Dinsdagavond stemde een meerderheid van de raad tegen een derde termijn van de burgervader, onder hen ook een aantal CDA-raadsleden.
CDA-fractieleider Kees van der Vaart neemt het zichzelf kwalijk dat het
. Hij overweegt zijn eigen positie, zo zei hij woensdagavond na afloop van het crisisberaad op het gemeentehuis in Schipluiden.
De hele gemeenteraad moet donderdag om 17.00 uur op de thee bij Commissaris van de Koning Jaap Smit. Hij wil met de politici praten over het dreigende ontslag van burgemeester Rodenburg. Van der Vaart hoopt dat er toch nog een manier is om Rodenburg te behouden.

Sjaak van der Tak boos

Burgemeester van buurgemeente Westland Sjaak van der Tak, partijgenoot en vriend van Rodenburg, reageerde woensdag woest op de capriolen van zijn partijgenoten.
Maar hij gaf ook aan dat de gemeenteraad te allen tijde kan terugkeren op zijn schreden. Elk besluit kan worden teruggedraaid. Het is dan nog wel de vraag of Rodenburg na alle commotie zelf trek heeft in een derde termijn.