Dierenpolitie mogelijk in actie voor kat die met mand en al werd gedumpt in Den Haag

DEN HAAG - De politie in Den Haag gaat kijken of ze de eigenaar kunnen achterhalen van de poes die donderdagochtend werd gedumpt. Het dierendrama speelde zich af voor de Albert Heijn supermarkt aan de Hildo Kroplaan in Houtwijk. Iemand liet daar donderdagochtend een poes achter, met mandje en al.
'We gaan op zoek naar de eigenaar, maar ik weet niet of dat gaat lukken', zegt een woordvoerder van de politie. 'Zo ja, dan gaan we misschien bellen, of we gaan zelfs even langs.' Een medewerker van de supermarkt zei eerder tegen Omroep West dat bewakingscamera's van de Albert Heijn het incident hebben opgenomen, en dat de beelden aan de politie worden overgedragen.

Maar, is het überhaupt strafbaar om een dier zo achter te laten? 'Het ligt er natuurlijk wel aan in wat voor toestand je dit beestje achterlaat. Ik begreep dat de poes er niet zo goed aan toe was. Je mag een dier natuurlijk niet zo in een hulpeloze toestand achterlaten.' En, voegt ze er aan toe: ''Dat beestje heeft hulp nodig. Zo lekker warm is het ook niet buiten, en ze is ook al wat ouder.' Volgens de dierenambulance is het diertje een jaar of tien.

'In goede handen'

De schildpadpoes is door medewerkers van de dierenambulance nagekeken en wordt overgebracht naar een asiel. Volgens de politiewoordvoerder is de kans aanwezig dat haar collega's van de dierenpolitie zich over deze zaak gaan buigen.  'Gelukkig is ze nu in goede handen', zegt de woordvoerder opgelucht.

Waarom het poezenbeest werd gedumpt is onduidelijk. Een medewerker van de Dierenambulance Den Haag zei eerder tegen Omroep West dat dit vaker voorkomt en dat het meestal te maken heeft met geldgebrek.
Deel dit artikel: