Raadslid vuil aangekeken om burgemeesteraffaire Midden-Delfland: 'Ik ben het spuugzat'

Fractie CDA Midden-Delfland, met Kees van der Vaart als derde van rechts
Fractie CDA Midden-Delfland, met Kees van der Vaart als derde van rechts © Facebook
MIDDEN-DELFLAND - Raadslid Annie Schouten-van Doorn (uiterst links op de foto) is het 'spuugzat' dat ze scheef wordt aangekeken in het dorp nu bekend is geworden dat er binnen haar partij, het CDA Midden-Delfland, mensen zijn die tegen een nieuwe termijn voor de burgemeester Rodenburg hebben gestemd.
Dinsdagavond blijkt dat een meerderheid van de gemeenteraad in Midden-Delfland een advies van de vertrouwenscommissie niet overneemt.
Die moet zoals het er nu naar uitziet op 1 juli vertrekken.
Volgens Schouten-van Doorn was iedereen overvallen door de uitslag. 'Dit hebben we geen van allen gewild'. Ze denkt dat sommige collega-raadsleden niet genoeg beseft hebben wat hun stem teweeg kon brengen. 'Je zou ze enige naïviteit kunnen verwijten', voegt ze voorzichtig toe.

Vuil aangekeken tijdens het boodschappen doen

Sinds de stemming zegt Schouten-van Doorn dat ze 'vuil aangekeken' wordt, bijvoorbeeld als ze boodschappen gaat doen. Ze vindt dan ook dat de tegenstemmers het lef moeten hebben om er voor uit te komen wat ze gestemd hebben. Zelf zegt ze 'met haar hand op haar hart' dat ze gestemd heeft voor een nieuwe termijn voor Rodenburg.
Het CDA Midden-Delfland kwam woensdagavond in crisisberaad bijeen op het gemeentehuis. Na het gesprek bleek dat de partij spijt heeft hoe het gelopen is. De raadsleden die tegen hebben gestemd kunnen nog wel blijven zitten, zegt Schouten-van Doorn. 'We hebben woensdagavond een goed gesprek gehad en proberen er met zijn allen uit te komen.'

Op het matje bij de Commissaris van de Koning

Donderdagmiddag moet de hele gemeenteraad van Midden Delfland op het matje komen bij de Commissaris van de Koning. Dan wordt de ontstane situatie besproken.