Burgemeester Rodenburg van Midden-Delfland mag toch blijven

Arnoud Rodenburg tijdens de raadsvergadering, waarin de raad hem wegstemde
Arnoud Rodenburg tijdens de raadsvergadering, waarin de raad hem wegstemde
MIDDEN-DELFLAND - Burgemeester Arnoud Rodenburg van Midden-Delfland kan toch blijven. Uit het overleg met de commissaris van de Koning Jaap Smit is gekomen dat Rodenburg toch een derde termijn mag doen. Smit heeft donderdag een stevig gesprek gehad met de gemeenteraad die dinsdag tegen de herbenoeming van Rodenburg stemde.
De gemeenteraad
. Rodenburg kreeg een positief advies van de vertrouwenscommissie, maar een meerderheid van de gemeenteraad stemde daar niet mee in. Rodenburg was zeer verrast en
na de mededeling.
Enkele raadsleden van het CDA, de partij van Rodenburg, stemden dinsdag hun eigen burgemeester weg. De partij liet woensdag weten spijt te hebben van de afwijzing. Fractievoorzitter Kees van der Vaart nam het zichzelf kwalijk dat het zo is gelopen. Volgens Van der Vaart 'is het proces niet gelopen zoals het CDA voor ogen had'.

Inwoners Midden-Delfland steunden Rodenburg

Het wegstemmen zorgde voor veel commotie. Inwoners van Midden-Delfland maakten een Facebookpagina om de burgemeester te steunen. Ook werd er een online petitie gestart. Met borden en spandoeken riepen inwoners woensdagavond op om de petitie 'Burgemeester Rodenburg moet blijven' te ondertekenen.
Ook partijgenoot, en collega Sjaak van der Tak was woest op de gemeenteraad. De burgemeester van Westland vond het niet kunnen om 'zo'n man op deze manier af te serveren'.