Kaartverkoop jubileumfeest discotheek De Marathon in Den Haag 'loopt storm'

Discotheek De Marathon even terug in Den Haag
Discotheek De Marathon even terug in Den Haag © Richard Mulder
DEN HAAG - Het gaat goed met de voorverkoop voor het grote feest ter herinnering aan discotheek De Marathon in Den Haag. Er zijn volgens organisator Peter Boelhouwer al 1100 van de 2000 kaarten verkocht voor het feest op zaterdag 16 april.
Er is volgens Boelhouwer zoveel animo voor kaarten dat hij overweegt om de feestlocatie uit te breiden. 'Maar of dat gaat lukken, dat is nu de hamvraag. Daarover kan ik volgende week meer vertellen.' Kaarten kosten 12 euro in de voorverkoop, aan de deur zijn ze 15 euro.
Hele generaties jongeren brachten er dansend de weekenden door. 'We hebben nu onder andere de Scarlets vastgelegd, die komen optreden', zegt Boelhouwer. 'Als ode aan die tijd hebben we de support band van Najib Amhali geregeld. Die spelen allerlei hits uit de jaren '60 en '70.'

'Legendarisch'

Het legendarisch eerbetoon' aan De Marathon gaat in april los op een parkeerplaats naast de oude discotheek. Een feest in het pand is vanwege veiligheidsredenen niet meer mogelijk. Maar volgens Peter Boelhouwer wordt er alles aangedaan om de sfeer van De Marathon te doen herleven.
Alle 'krasse knarren' van destijds zullen erbij zijn, zoals voormalig portier Ben Manuputty, nachtburgemeester René Bom, ras-Hagenaar Fred Zuiderwijk, organisator Peter Boelhouwer en intiatiefnemer Harm Benthem.