Instellingen

Twee brandbommen achtergelaten op stoep Jeugdwerk Prinsegracht Den Haag

DEN HAAG - Een hoop consternatie, zaterdag 23 januari op de Prinsegracht in Den Haag. De straat wordt afgezet omdat er op de stoep van Stichting Jeugdwerk twee brandbommen liggen. De politie wil graag weten wie die daar heeft neergelegd.
Die zaterdag wordt er tussen 11.00 en 11.30 uur aangebeld. Er zijn wat onderhoudsmedewerkers aan het werk en één van hen doet open, maar er blijkt niemand voor de deur te staan. De man ziet wel een flesje op de stoep liggen, maar daar besteed hij verder geen aandacht aan.
Rond 17.00 uur die middag krijgt de politie de melding dat er op de stoep voor Stichting Jeugdwerk twee bommen liggen. Er blijken inderdaad twee flesjes voor twee verschillende deuren te liggen. Er zit een soort timer op en er steekt een lont uit. De omgeving wordt direct afgezet en het pand wordt ontruimd.

Mislukte brandbommen

Na onderzoek blijkt dat het twee mislukte brandbommen zijn, die niet zijn afgegaan. Uiteraard wil de politie wel graag weten wie de flesjes heeft gemaakt en wie ze op de stoep heeft neergelegd en waarom. Stichting Jeugdwerk heeft voor zover zij weet geen vijanden en de medewerkers zijn behoorlijk geschrokken na de vondst van de brandbommen.
Was u zaterdag 23 januari in de omgeving van de Prinsegracht en heeft u iets opvallends gezien? Dat kan tussen 11.00 en 11.30 uur geweest zijn, maar ook al in de uren daarvoor. Mogelijk heeft u gezien dat iemand de flesjes achterliet en aanbelde. Neem in dat geval contact op met de politie.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem