Instellingen

Stadspenning voor oud-ADO-speler George van Rosmalen: 'ADO-man in hart en nieren'

George van Rosmalen (uiterst links) bij een boekpresentatie van Lex Schoenmaker
George van Rosmalen (uiterst links) bij een boekpresentatie van Lex Schoenmaker © Richard Mulder
DEN HAAG - George van Rosmalen, de 90-jarige oud-speler van ADO Den Haag, is maandagavond door wethouder Rabin Baldewsingh (Sport) onderscheiden met de Stadspenning. Als blijk van waardering voor al zijn jarenlange verdiensten voor de voetbalclub werd hij door het Haagse stadsbestuur beloond bij het ADO Den Haag-museum in het Kyocera Stadion.
Van Rosmalen is het oudste lid van de vereniging. Al in 1937 sloot hij zich aan bij de club. Van 1945 tot en met 1959 speelde hij in het eerste elftal van ADO als verdediger. Dat weerhield hem er niet van om in 1949 drie keer te scoren in een legendarische wedstrijd tegen Ajax. De Amsterdammers verloren met 6-0.
De verdediger maakte ook deel uit van het ADO in 1957 voor de allereerste keer naar de eredivisie promoveerde. Hij is blijven voetballen tot en met zijn 63ste jaar.

Vrijwilliger

Ook als vrijwilliger bleef hij altijd zeer betrokken bij de vereniging, als jeugdleider en lid van diverse commissies. Verder was Van Rosmalen penningmeester bij het amateurvoetbal van ADO en bij het betaalde voetbal. Zelfs na zijn pensioen in 1990 bleef hij nauw betrokken bij zijn club in het Haagse Zuiderpark.
Van Rosmalens onderscheiding gebeurde tijdens een ledenvergadering van voetbalvereniging HFC ADO Den Haag, die haar 111de verjaardag vierde.