Waarom Anouk Voice-winnares Maan niet feliciteerde

DEN HAAG - 'Onzin om niks, eigenlijk!' Zo noemt Anouk de ophef die is ontstaan na de finale van The Voice of Holland. Terwijl de andere coaches opsprongen om met winnares Maan op het podium te dansen, bleef de Haagse zangeres in haar stoel zitten. Reageerders op internet namen het Anouk kwalijk dat zij de kersverse Voice Maan niet feliciteerde.
Niets is minder waar, vertelt Anouk dinsdagochtend op radiostation Q-Music. 'Doe toch normaal, denk je nou echt dat ik wegga zonder gedag te zeggen? Nee joh!'

Anouk beschrijft de laatste paar minuten van de show van afgelopen vrijdag. Nadat duidelijk is dat Maan de finale wint (zoals Anouk overigens al verwachtte), mag ze nog een keer haar single doen. Al snel verzamelen haar familie en vrienden zich aan de zijkant van het podium om te feliciteren.

'Ik feliciteer haar later wel'

'Ik dacht, dit is niet mijn moment. Ik zie haar boven wel, dan feliciteer ik haar. Ik had geen behoefte om tussen haar familie te dringen', zegt Anouk. Anouk realiseerde zich echter niet dat Maan volledig in beslag zou worden genomen door allerlei interviews en media-aandacht.

Op een gegeven moment is Anouk naar huis gegaan. 'Ik zat al tien uur in die stoel!', verklaart ze. Vanzelfsprekend is ze blij voor Maan en wenst ze haar succes, laat ze weten in het ochtendprogramma van DJ's Mattie en Wietse.

Vijf seizoenen bijtekenen

Het is niet de eerste keer dat Anouk kritiek krijgt op haar optreden in het populaire programma The Voice of Holland. Toch laat ze zich daar niet door uit het veld slaan. 'Ik heb exact gedaan wat van me gevraagd is. Ik heb mijn mening gegeven. Heel veel mensen zijn het daar niet mee eens, maar alleen daarom al zou ik nog vijf seizoenen bijtekenen!'  

Deel dit artikel: