Verspreiding asbest beperkt na brand in schuur De Lier

DE LIER - De asbest die is vrijgekomen bij een brand in De Lier woensdagmiddag, ligt alleen in de directe omgeving van de afgebrande schuur. Dat laat de brandweer weten na metingen. De huurder van de schuur hoopt dat hij snel weer aan de slag kan.
Rond het middaguur brak er brand uit in een schuur aan de Zijtwende in De Lier. De brandweer rukte met veel materieel uit om te voorkomen dat de brand zou overslaan naar huizen naast de schuur. Dat is gelukt.

De schuur en kas worden gehuurd door Sjaak Buijs, die zelf ergens anders een bedrijf heeft: 'Dat was wel even schrikken, we zijn hier meteen naartoe gereden.' Aan de Zijtweg kijkt hij gelaten naar de smeulende puinhoop van de schuur. 'Het is triest. Ja...'

Asbest vrijgekomen

In het dak van de schuur zat asbest. Dat is door de brand vrijgekomen. Meetploegen van de brandweer hebben woensdagmiddag uitgezocht hoe ver de asbest is verspreid, maar dat heeft zich beperkt tot direct rond de schuur. Brandweermannen die daar hebben staan spuiten zijn ontsmet.

Buijs huurde de schuur en de kas. Zelf heeft hij ergens anders een bedrijf. 'We deden hier proeven met andere planten', legt hij uit. 'Vooral koude teelt. Dus de warmteketel gebruikten we niet. De eigenaar had dus besloten die uit de schuur te laten halen. Daar was vandaag iemand mee bezig. Bij het snijbranden zal iets mis zijn gegaan.'
Meer over dit onderwerp:
De Lier Sijtwende Brand Sjaak Buijs Kas
Deel dit artikel: