Aangifte tegen PVV'ers in Den Haag om anti-islamfilmpje, partij noemt aangifte 'belachelijk'

Willie Dille reageert op Twitter op de commotie
Willie Dille reageert op Twitter op de commotie
DEN HAAG - De Partij van de Eenheid in Den Haag doet aangifte bij de politie tegen drie raadsleden van de PVV. Dit doet de lokale islamitische partij vanwege een filmpje met de boodschap dat 'de islam mag worden vernietigd'. PVV-raadslid Willie Dille deelde het filmpje op Twitter met haar volgers, dat werd geretweet door de PVV'ers Karen Gerbrands (fractievoorzitter) en Elias van Hees (vice-fractievoorzitter).
De Partij van de Eenheid heeft donderdag besloten aangifte te doen tegen de PVV vanwege 'haatzaaien en opruiing', na overleg met een advocaat. De aangifte tegen de PVV is volgens de Partij van de Eenheid zinvol, omdat er jurisprudentie over zou zijn. Dat houdt in dat er in eerdere soortgelijke zaken de rechter uitspraak heeft gedaan.
De Partij van de Eenheid heeft dinsdag ook schriftelijke vragen aan het stadsbestuur gesteld, om zo het college te dwingen een standpunt over deze kwestie in te nemen.

'Wat een ophef!'

De PVV-fractie laat in een reactie aan Omroep West weten de aangifte 'belachelijk' te vinden. 'De PVV wil minder islam, maar op een democratische en dus geweldloze manier. Dat was zo en blijft zo.' PVV-raadslid Dille twitterde donderdag: 'Wat een ophef! Ik blijf erbij: hoe minder islam, hoe beter, maar natuurlijk zonder geweld!'