Instellingen

Nieuw plan voor woningen op HALO-locatie in de Vogelwijk in Den Haag

Metselaar aan het werk.
Metselaar aan het werk. © archief
DEN HAAG - Den Haag heeft een nieuw plan voor de locatie van de Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding (HALO) aan de Laan van Poot in Den Haag. Op de plek komt een luxe complex met tussen de veertig tot vijftig woningen, zo is te lezen in een brief van wethouder Wijsmuller.
In het aangepaste plan blijven de vijf sporthallen op het terrein van de HALO staan. Het hoofdgebouw wordt gesloopt. Op die plek komen de veertig tot vijftig nieuwe appartementen.
De woningen zijn met name bedoeld voor ouderen die op dit moment in de Vogelwijk wonen, maar liever naar een appartement zouden willen verhuizen. Appartementen zijn nu nauwelijks beschikbaar in de wijk. Als de ouderen naar het nieuwe wooncomplex verhuizen, dan leidt dat tot doorstroming en verjonging van de Vogelwijk, is de verwachting van de gemeente.

Eén bouwgroep

De bedoeling is dat particulieren eigenaar worden van de locatie. Als zij vervolgens één bouwgroep vormen, treden ze samen op als projectontwikkelaar. Als voorbeeld dient de Groene Mient, een sociaal-ecologisch woonproject aan de Mient in Den Haag. In januari startte de bouw van het groene dorp.
Het terrein komt vrij, omdat de HALO naar de Sportcampus in het Haagse Zuiderpark verhuist. De bouw van het appartementencomplex aan de Laan van Poot kan eind 2018 starten. De woningen kunnen eind 2020 worden opgeleverd.