Eindelijk zicht op nieuwbouw aan boulevard Noordwijk

Het Vuurtorenplein met de Janusfontein in Noordwijk
Het Vuurtorenplein met de Janusfontein in Noordwijk © Joep Derksen
NOORDWIJK - De boulevard van Noordwijk gaat eindelijk worden opgeknapt. Bouwbedrijf VolkerWessels overlegt met de eigenaar van een aantal lege plekken aan de boulevard over de invulling daarvan. Beide uiteinden van de Koningin Wilhelminaboulevard zijn nu lege pleinen, tot groot ongenoegen van veel Noordwijkers.
Aan de zuidkant van de Koningin Wilhelminaboulevard ligt het zogeheten Gat van Palace, de plek waar het toenmalige Palace Hotel stond tot dat in 1978 afbrandde. Aan het andere einde ligt het Vuurtorenplein. Beide locaties zijn in handen van Bever Holding, het bedrijf van vastgoedman Ronnie van der Putte. Dit bedrijf heeft in totaal elf plekken in Noordwijk, waaronder ook
die twee weken geleden afbrandde.
Van der Putte wordt verweten dat hij tientallen jaren niks heeft gedaan met zijn bezit. Voor de braakliggende terreinen werden wel plannen gemaakt, maar die zijn nooit uitgevoerd. Daar komt verandering in nu VolkerWessels in de ontwikkeling is gestapt. Het bedrijf gaat alle strategische locaties van Bever ontwikkelen, zo laat een woordvoerder weten. 'We gaan de komende tijd ook met de gemeente praten over welke locatie we als eerste gaan doen en wat daar kan komen.'

Over aantal weken meer te melden

Een woordvoerder van de gemeente Noordwijk bevestigt dat er gesprekken gaande zijn, maar zegt ook: 'de gemeente kan sturen, de stijl en de bouwhoogte bepalen, meer niet.' De woordvoerder van VolkerWessels verwacht dat er over een aantal weken meer te melden is.
Er is meer vernieuwing op komst op de Koningin Wilhelminaboulevard, de Hotels van Oranje hebben vergevorderde bouwplannen voor zowel een nieuw hotel als nieuwe appartementen.