Supporters ADO fietsen voor spierziekte ALS naar Rotterdam

Officiele uitnodiging voor de fietstocht
Officiele uitnodiging voor de fietstocht
DEN HAAG - Zo’n honderd ADO supporters fietsen zondag van het Kyocerastadion naar Stadion Woudestein in Rotterdam voor de uitwedstrijd tegen Excelsior. Met de fietstocht wordt geld ingezameld voor onderzoek naar de dodelijke spierziekte ALS.
‘We liepen al een tijdje te denken over een fietstocht voor het goede doel’, zegt voorzitter Jacco van Leeuwen van de supportersvereniging Haagse Bluf. ‘Elk doel waarvoor je fietst is natuurlijk goed. We hebben gekozen voor ALS omdat dat toch minder bekend is, dan bijvoorbeeld kanker. Wij gaan onze spieren gebruiken om de ziekte meer bekendheid te geven.’
Er mogen maximaal honderd supporters op de fiets vanuit Den Haag naar Rotterdam fietsen. De stoet gaat binnendoor en start bij het Kyocerastadion. Voor mensen die heen en weer toch wat ver vinden, wordt het waarschijnlijk ook mogelijk om ergens aan de stadsgrens van Rotterdam op te stappen.

Politie fietst ook mee

Het wordt een bonte stoet die naar Woudestein fietst. De voetbaleenheid van de politie fietst mee vanaf Den Haag en bij Rotterdam voegen zich ook Rotterdamse agenten bij de fietsers.
De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb heeft zich persoonlijk met de fietstocht bemoeid. ‘We kregen eerst geen toestemming voor de tocht’, zegt Van Leeuwen van de supportersvereniging. ‘Ik heb toen Aboutaleb een mail gestuurd en uitgelegd waar het ons om te doen was. Vrijwel meteen nam de veiligheidscoordinator contact met mij op. Natuurlijk waren ze wat huiverig, maar ze vonden het ook zonde om een goed doel om zeep te helpen. Daarom hebben we nu toestemming gekregen.’

Nog een paar plekken beschikbaar

Met de kaartverkoop alleen al hoopt de supportersvereniging 1000 euro op te halen. Wie zondag wil meefietsen moet opschieten. Er zijn nog een paar plekken in de stoet beschikbaar, maar veel zijn er niet meer.
Tijdens de westrijd tegen PEC Zwolle op 19 februari wordt er rondom het stadion ook gecollecteerd voor de stichting ALS.