Duizendste Wajonger aan de slag bij AH: 'Eindelijk het gevoel dat ik bij de maatschappij hoor'

ZOETERMEER - Dolblij is ze, de Zoetermeerse Sanne Jans. Ze is de duizendste Wajonger die bij supermarktketen Albert Heijn aan de slag gaat.
Het is maandagmiddag groot feest in het filiaal van de Albert Heijn aan de Samanthagang in Zoetermeer. Fotografen, camera's en de felicitaties van staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken); alle ogen zijn gericht op Wajonger Sanne.

LEES OOK: Vijfhonderd extra banen in Leiden in 2020

Waarom ze een Wajong-uitkering krijgt, wil ze niet zeggen. Maar dat het voor Wajongers op de arbeidsmarkt niet makkelijk is, moge duidelijk zijn. 'Het is heel lastig voor mensen zoals ik om aan werk te komen. Maar ik heb nu echt het gevoel dat ik er weer bij hoor,' zegt Jans. 'Ik word niet meer gezien als iemand die gehandicapt is.'

Voortrekkersrol

Volgens staatssecretaris Jetta Klijnsma heeft de Albert Heijn een voortrekkersrol in Nederland. 'Albert Heijn werkt al langer met mensen die een beperking hebben. En met deze duizendste Wajonger geven ze aan dat deze mensen gewoon welkom zijn op de arbeidsmarkt. Ik ben ontzettend blij voor Sanne.'

Sanne heeft een contract voor een half jaar in de supermarkt, maar de verwachting is dat dit over een paar maanden omgezet wordt in een vast contract.
Meer over dit onderwerp:
Albert Heijn Wajong Jetta Klijnsma
Deel dit artikel: