Na verkrachtingszaak: Dubbelpartner stopt samenwerking met beachvolleyballer Van de V.

DEN HAAG - Beachvolleyballer Dirk Boehlé heeft dinsdag de samenwerking beëindigd met Hagenaar Steven van de V. Het duo veroverde vorig jaar augustus nog de Nederlandse titel. Aanleiding voor de breuk is strafzaak die tegen Van de V. loopt in Groot-Brittannië.

De Britse politie bevestigde dinsdag dat de 21-jarige Van der V. vast zit voor verkrachting van een 12-jarig meisje. In augustus 2014 reisde hij naar Engeland, waar hij meermaals seks had met het meisje. Ongeacht of zij instemde, geldt dit voor het Britse recht als verkrachting vanwege haar leeftijd. Van der V. bekende maandag schuld.

Boehlé reageert geschokt op het bericht over zijn beachvolleybalpartner, met wie hij pas sinds juli vorig jaar een duo vormde. 'De afgelopen maanden heb ik geen enkele vorm van contact meer gehad met hem. Ik was op de hoogte dat er iets speelde, maar had geen enkele notie van de inhoud en de zwaarte hiervan', meldt de Zeeuw op Facebook. 'Op het zand waren we een gouden duo. Ik ben ervan overtuigd dat we het ver hadden kunnen schoppen, maar vanzelfsprekend betekent dit het einde van onze samenwerking.'

'In shock'

De oud-manager van het duo, Stefan Koper, vreest dat Van de V. hem en Boehlé bewust niets heeft verteld over de zaak, ook al speelde er iets. Ook Koper hoorde sinds november niets van Van de V. en had nooit verwacht dat dit de reden zou zijn. 'Hij leek van de aardbodem verdwenen. We zijn in shock.'

De Nederlandse volleybalbond reageert eveneens ontdaan op het nieuws, maar kan er niet inhoudelijk op ingaan. De bond heeft de familie van de beachvolleyballer nog niet kunnen bereiken.
Deel dit artikel: