VIDEO: Springsteen naar het Malieveld, bekijk hier ook 5 andere legendarische concerten in Den Haag

DEN HAAG - Bruce Springsteen staat op 14 juni op de bühne op het Haagse Malieveld. Den Haag kan 'The Boss' daarmee toevoegen aan de lijst van grote wereldsterren die een bezoek aan de stad hebben gebracht. Omroep West zet vijf legendarische optredens van deze artiesten op een rij.
Een van de meest legendarische optredens in Den Haag was dat van The Rolling Stones in het Kurhaus in 1964. Het concert duurde slechts twintig minuten, omdat het publiek de zaal letterlijk afbrak.  

Coldplay wist op 6 september 2012 de harten van de Hagenaars definitief te veroveren met hun vertolking van 'Oh Oh Den Haag'. De duizenden fans zongen het nummer uit volle borst mee. Al had Chris Martin wel wat moeite met het Nederlands.

'Het meisje uit het publiek'

Het Paard van Troje ontving op 12 februari 1981 U2 op het podium. De Ierse rockband stond toen nog op het punt om internationaal door te breken. Bono trok tijdens het optreden een meisje uit het publiek op het podium dat een intiem dansmomentje had met de zanger. Omroep West sprak ruim dertig jaar later in een documentaire over het veertigjarig bestaan van het poppodium met de vrouw over haar bijzondere ervaring.

De Rolling Stones zetten op een regenachtige septemberdag in 1998 het Malieveld compleet op zijn kop. Bij het meer dan twee uur durende concert verscheen Mick Jagger telkens in bijbehorende kleurrijke regenjas. Het optreden werd georganiseerd vanwege de viering van het 750-jarig bestaan van Den Haag.

In 1988 stond Sting als openingsact op het podium in de (toen) gloednieuwe Statenhal. De populariteit van de voormalige zanger van The Police nam snel toe en het duurde slechts drie jaar voordat Sting opnieuw vijf concerten gaf in de Haagse Statenhal.