Jumbo roept besmette zalm terug: gevaarlijke bacterie aangetroffen

DEN HAAG - Jumbo roept klanten op om bepaalde zalmproducten die zij laatst bij de supermarktketen hebben gekocht niet op te eten. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft namelijk de gevaarlijke darmbacterie listeria op de vis gevonden.
'Het gaat om verpakte zalmsnippers van 150 gram, met een houdbaarheidsdatum tot 29 februari 2016 en plakjes zalm in pakken van 100 gram, die ten minste houdbaar zijn tot 23, 25 en 26 februari en 1 maart', aldus een woordvoerder van de supermarktketen. 'Alle andere zalmproducten zijn wel veilig.'

Op hoeveel zalmproducten de bacterie is gevonden kan de woordvoerder niet zeggen, maar het zou gaan om een 'relatief kleine' hoeveelheid. Volgens Omroep Gelderland gaat het om vis van een leverancier in Krimpen aan den IJssel.

Jaarlijks overlijden 20 Nederlanders door de bacterie

Listeria is een bacterie die een voedselinfectie kan veroorzaken. In Nederland worden jaarlijks vijfenveertig tot zestig personen ziek van deze bacterie, van wie zo'n twintig mensen overlijden. Vooral voor zwangere vrouwen is de bacterie gevaarlijk, het kan leiden tot een miskraam of vroeggeboorte.

Klanten van Jumbo kunnen de zalmproducten terug brengen naar de winkel. Zij krijgen dan direct hun geld terug.

LEES OOK: Verzorgingstehuis in Delft krijgt mini-Jumbo
Meer over dit onderwerp:
Jumbo zalm bacterie gevaarlijk
Deel dit artikel: