Instellingen

PvdA-voorzitter Spekman noemt tweets van Den Hertog uit Katwijk 'afschuwelijk, misplaatst en fout'

PvdA-voorzitter Hans Spekman | Archieffoto
PvdA-voorzitter Hans Spekman | Archieffoto

DEN HAAG - Voorzitter Hans Spekman van de PvdA spreekt zijn afschuw uit over de tweets van zijn lokale voorzitter in Katwijk. 'De tweets van Den Hertog zijn afschuwelijk. Ze zijn misplaatst en fout', reageert Spekman. Willem den Hertog wenst op Twitter PVV-leider Geert Wilders dood. 'Hier nemen wij afstand van. Wij voeren het debat op inhoud', zegt Spekman tegen Omroep West.

Wilders zei deze week dat 'als de kogel van links komt, er 'PvdA' op de zijkant staat'. Katwijker Den Hertog reageert vervolgens met: 'We hopen natuurlijk allemaal dat Wilders sterft aan een hartaanval in bed (al dan niet tussen de benen van een links Kamerlid)'.

Gesprek

De landelijk PvdA-voorzitter Spekman zegt het gesprek aan te gaan met voorzitter Den Hertog van de PvdA in Katwijk. Hij voert op dit moment een pittig gesprek met de lokale PvdA-voorzitter. Het is de vraag of Den Hertog kan aanblijven in die functie.

Ook PvdA-partijleider Diederik Samsom heeft gereageerd op de tweets van Den Hertog. Hij vindt de berichten 'gestoord', zo zei hij voor op NPO Radio 1.

'Commotie betreurd'

Den Hertog betreurt de commotie rond zijn tweets, maar lijkt geen afstand te nemen van de inhoud.


Ook PVV-leider Geert Wilders heeft een reactie getwitterd.