Instellingen

Geert Wilders na doodsverwensingen: 'Dit gaat buiten alle perken'

© John van der Tol

DEN HAAG - 'Ik vind het schokkend dat een partijvoorzitter van de PvdA in Katwijk zegt dat ik aan een hartaanval mag overlijden, maar dat een kogel namens het Nederlandse volk ook goed is. Dit kan natuurlijk niet. Wie het ook is, welke partij, dit gaat buiten alle perken', zegt Geert Wilders in een reactie op de doodsverwensingen van PvdA-voorzitter van Katwijk Willem den Hertog.

op Twitter PVV-leider Geert Wilders dood. Wilders zei deze week dat 'als de kogel van links komt, er 'PvdA' op de zijkant staat'. Katwijker Den Hertog reageert vervolgens met: 'We hopen natuurlijk allemaal dat Wilders sterft aan een hartaanval in bed (al dan niet tussen de benen van een links Kamerlid)'.

'Maar als er dan toch een kogel aan te pas komt, dan groot genoeg om er 'van het dankbare Nederlandse volk' op te graveren', schrijft hij in een volgend bericht op Twitter. Den Hertog wil niet zeggen of hij nog steeds achter zijn uitingen staat, omdat hij 'niet inhoudelijk op de tweets wil reageren', verklaart hij tegenover Omroep West.