Hagenaar die bejaarden oplichtte met babbeltrucs hoort celstraf eisen

DEN HAAG - Een 36-jarige Hagenaar die in 2015 meerdere bejaarde mensen zou hebben opgelicht met babbeltrucs moet de cel in, vindt het Openbaar Ministerie (OM). De officier van justitie eiste donderdag dertig maanden gevangenisstraf waarvan tien maanden voorwaardelijk. De man is al eerder veroordeeld voor oplichting.
Er is negen keer aangifte gedaan tegen de man. Het oudste slachtoffer was boven de 90 jaar. De Hagenaar deed zich onder meer voor als politieagent en zei dat er in de buurt was ingebroken. Hij vroeg om de pinpas en pincode van de bewoner, waarna hij met de pinpas de rekening leegtrok.

Bij een ander slachtoffer stelde hij zich voor als de buurman en vroeg hij of de bewoner een briefje van 50 euro kon wisselen, zodat hij de bezorger van een koelkast een fooi kon geven. Op die manier wist hij geld te stelen van het slachtoffer.

Kwetsbare groep

De officier van justitie vindt het vooral kwalijk dat de man zich bewust richtte op een kwetsbare groep. In veel gevallen wilden de slachtoffers de man helpen en hij maakte daar misbruik van. Ook zijn veel slachtoffers bang geworden en durven 's avonds de deur niet meer open te doen.

LEES OOK: CDA Den Haag wil verbod op verkoop aan de deur in seniorenwijken

De Hagenaar bleef op de zitting ontkennen dat hij de bejaarde mensen heeft opgelicht en bestolen. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Meer over dit onderwerp:
Den Haag Oplichting Babbeltrucs
Deel dit artikel: