Kinderopvang De Verrekijker in Alphen wil maandag weer open na grote brand

© Omroep West
ALPHEN AAN DEN RIJN - De directie van Junis Kinderopvang hoopt aanstaande maandag De Verrekijker in Alphen aan den Rijn weer te openen. Het kinderdagverblijf moest vrijdag dicht blijven vanwege een brand die donderdag- op vrijdagnacht in een voorraadhok op de eerste etage ontstond.
Ongeveer 200 kinderen tussen de 0 en 4 jaar zijn vrijdag opgevangen bij kinderdagverblijf De Toverballenboom en bij buitenschoolse opvang De Banjerhoeve.


‘Wij hopen dat er snel gewerkt kan worden aan het herstel van het gebouw zodat de kinderen hier maandag weer terecht kunnen’, aldus Junis Kinderopvang. ‘Als dit niet mogelijk is in verband met de verbouwing, komt er een noodplan.’

Eigen juf

Volgens Ellen Buschman (Junis) maakt het voor de kinderen niet veel uit, waar ze worden opgevangen. ‘Het is van belang dat de kinderen bekende gezichten zien. Dus we zetten de eigen juf op de groep. Bovendien hebben we het voordeel dat het vrijdag is. Dat zijn de rustigere dagen, zodat er vandaag bij De Toverballenboom voldoende plek is om de kinderen van De Verrekijker onder te brengen.’
De schade is relatief beperkt gebleven, laat Junis Kinderopvang weten. ‘De brandweer heeft snel kunnen ingrijpen.’ Vooral het dak en de ruimtes daar omheen zijn aangetast en er is sprake van veel rook- en waterschade. Vrijdag wordt alles door een gespecialiseerd bedrijf schoongemaakt.