Hagenaar luidt noodklok op Facebook: Help MS-patiënt Freek (55) aan nieuwe kleren

DEN HAAG - Jos Burgwal postte woensdag een noodkreet op Facebook voor de 55-jarige MS-patiënt Freek Jansen. Freek heeft te weinig geld om rond te komen, waardoor hij in vieze kleren in zijn rolstoel zit. Zijn bewindvoerder Jos heeft bij de gemeente bijzondere bijstand aangevraagd en wacht al vier maanden op antwoord.
Freek woont in een verpleeghuis in Loosduinen en moet van 150 euro in de maand leven. Daardoor houdt hij maar 35 euro per week over. Dat is niet genoeg voor kleding. 'Aangezien Freek 24 uur in een rolstoel zit en door de MS vaak morst, slijt zijn kleding snel', staat er op de Facebookpagina van Jos. Met de actie wil Jos aandacht vragen voor alle mensen die net als Freek buiten de boot vallen. Het bericht is al 5.450 keer gedeeld.

De berichten stroomden binnen na de post van Jos. Na twee dagen hadden zich al zoveel mensen gemeld die Freek kleding wilden geven, dat het bijna te veel werd. Jos roept zelfs op om geen kleding meer te brengen. Daarnaast wordt er op 21 februari een benefietconcert georganiseerd om geld op te halen voor Freek.

Treinmachinist bij NS

De twee mannen zijn ontzettend bij met alle steun. 'Het geeft hem het gevoel dat hij niet meer zo alleen op de wereld is', schrijft Jos. Freek heeft geen familie en dus geen mantelzorg. Tot 2005 werkte Freek als treinmachinist bij de NS. Toen hij ziek werd heeft hij ontslag genomen.

Inmiddels heeft de gemeente Den Haag aan Jos laten weten dat de problemen worden opgelost. 'Beter laat dan nooit', reageert Jos.Deel dit artikel: