Opmerkelijke oproep: Liefde gezocht na oprisping in de trein

DEN HAAG - Oh zoete romantiek. Wie herinnert zich niet het in de trein rondslingerende blaadje 'Rails', met daarin oproepjes van verliefde mensen die op zoek waren naar die mysterieuze medereiziger die hun hart deed overslaan? Het tijdschrift is inmiddels ter ziele, maar de rubriek leeft voort op internet en dat levert soms opmerkelijke oproepen op.
Zo duikt er dinsdag een oproep op van iemand die, daags voor Valentijnsdag, in de trein van Delft naar Leiden zat. Dat was op 9 februari rond half 7. En het signalement van de reiziger die in dit geval wordt gezocht is wel erg opmerkelijk. 'Je maakte ineens een vreemd geluid (een soort oprisping), ik weet het niet', staat er te lezen.


Het liefdevolle moment zou zich hebben voorgedaan ter hoogte van station Laan van NOI in Den Haag. 'Ik keek je verrast aan en kreeg een geweldige lach van je terug', schrijft de romanticus. 'Op Leiden Centraal gingen we ieder onze eigen weg, maar wat heb ik spijt dat ik je niet heb aangesproken. Misschien via deze manier een herkansing?', vraagt de smachtende treinforens zich af.

Was jij het?

Het geslacht van beide reizigers wordt overigens in de oproep niet vermeld. Maar mocht jij je herkennen in de datum en in de oprisping, dan kun je bij NS Hartkloppingen terecht. En meld het dan ook even aan ons alsjeblieft, dan kunnen wij onze lezers kond doen van deze ontluikende romance.