'Polenhotel Wateringen ongeschikt voor asielzoekers', advocaat dreigt Westland met rechter

WESTLAND - Advocaat Jörgen Geelhoed dreigt de gemeente Westland voor de rechter te slepen als het college van burgemeester en wethouders besluit asielzoekers onder te brengen in het 'Polenhotel' in Wateringen. Volgens Geelhoed is dit in strijd met eerdere afspraken.
De advocaat is van mening dat de plek van het 'Polenhotel' ongeschikt is voor asielzoekers. Bedrijven in de buurt zouden milieurisico's met zich meebrengen, waardoor het gevaarlijk is om er mensen te laten wonen. Bovendien rijden er vrachtwagens af en aan.
Geelhoed zegt dat er bovendien is afgesproken dat er - als het Polenhotel verdwijnt - geen nieuwe bewoning meer zal komen.

Ruiten ingegooid

Dinsdagavond praat de gemeenteraad over het voorstel van burgemeester en wethouders. Daarna kan de gemeente haar deel in werking zetten. 'Wij moeten ontheffing verlenen op de bestemming', legt Wethouder Mohammed el Mokaddem uit. 'Daarbij moet de normale omgevingsvergunningprocedure worden doorlopen, die duurt 8 weken.'
Bij het stadhuis in 's-Gravenzande zijn dinsdagochtend ruiten ingegooid. Het gaat om vier ruiten in het monumentale deel van het pand aan de Langestraat. De politie onderzoekt of er een verband is met de raadsvergadering die dinsdagavond plaatsvindt.