Instellingen

Slachtoffer schietpartij Ypenburg is 28-jarige Hagenaar

© Marofer
DEN HAAG - Het slachtoffer van de dodelijke schietpartij op de Wrightlaan in Den Haag is een 28-jarige Hagenaar. Hulpverleners hebben nog geprobeerd het slachtoffer in leven te houden, maar tevergeefs.
Agenten hebben 'met getrokken wapens' in de omgeving
, verklaart de politie. Het gaat om een 31-jarige man uit Den Haag, die momenteel verhoord wordt. De politie vermoedt dat de schietpartij te maken heeft met een 'incident in de relationele sfeer'.
Verschillende buurtbewoners bevestigen dit. Ze vertellen dat de schutter en het slachtoffer vaker ruzie hebben gehad. De politie kon dat dinsdagavond nog niet bevestigen. 'Dat is nog te vroeg om daar nu uitspraken over te doen', aldus een woordvoerder.

'Ruzie om een vrouw'

Eén van de buurtbewoners vertelt dat de verdachte en het slachtoffer in dezelfde wijk wonen. 'De ruzie ging om een vrouw', vertelt de man die even komt kijken naar de afzetting. Volgens hem is de schutter de nieuwe vriend en de stiefvader van twee kinderen.
Een andere buurtbewoner vertelt dat ze een auto met daarin vier mannen zag. Even later hoorde ze drie knallen en zag ze een 'donkere' jongen liggen.

Drie knallen die lijken op vuurwerk

Een vrouw die staat te wachten bij het politielint vertelt dat haar dochter wel iets heeft meegekregen van de schietpartij. De twee willen zo snel mogelijk naar huis, maar de straat is afgesloten. De dochter vertelt dat ze rond drie uur haar raam open doet voor wat 'frisse lucht' als ze mannen hoort schreeuwen. Als ze even later weer bij het raam staat hoort ze drie knallen.
Een meisje vertelt dat ze op de terugweg van school was. Ook zij hoort de knallen. 'Ik dacht dat het vuurwerk was.'
De politie is op zoek naar getuigen van de schietpartij.