Korfbalclub Fortuna wil topspelers naar Delft halen: ‘Wij willen ZiggoDome spelen’

DEN HAAG - Fortuna/Delta Logistiek-trainer Ard Korporaal heeft zich voor het eerst uitgesproken over de nieuwe koers van de Delftse korfbalclub: topspelers naar Fortuna halen. Dat zei hij woensdagavond na de verloren competitiewedstrijd tegen PKC/SWKGroep (18-28).
'Wij willen ZiggoDome (zaalfinale-red.) spelen en daarvoor moet je toppers in de ploeg hebben', vertelt Korporaal die bekend is met het verhaal dat de hoofdsponsor een financiële injectie in de selectie wil stoppen. Randvoorwaardelijk is het hier goed geregeld. Ik denk als wij twee of drie toppers aan de selectie kunnen toevoegen, dat wij een van de kanshebbers voor de top vier zijn.'

Fortuna wil met de nieuwe koers gaan concurreren met TOP uit Sassenheim en PKC. Zij hebben alle internationals. Zij worden ervoor betaald', vervolgt Korporaal, die hoopt op een sneeuwbaleffect als de Delfste ploeg zich op korte termijn met één topper kan versterken.

LEES OOK: Harmzen en Segaar, twee oude rotten in de Korfbal League

Ik heb de selectie het verhaal van Serena Williams verteld. Zij was blij dat ze soms verloor, want dan is de volgende keer winnen weer leuk', aldus de trainer van Fortuna, die hoopt korfbaltoppers die toe zijn aan een nieuwe uitdaging.  

Sportief gaat het momenteel niet goed met Fortuna. De eerste vier plekken - en dus plaatsing voor de play-offs - zijn ver weg. 'Er komt een moment dat wij laten zien hoe goed we kunnen korfballen en dan gaan we ons handhaven. Waar we dan eindigen, zien we dan wel', aldus de coach van de huidige nummer zeven uit de Korfbal League.
Meer over dit onderwerp:
Korfbal Fortuna Delft Korfbal League Ard Korporaal
Deel dit artikel: